ROYALTY SERVICE                           COR DE HORDE Home Boeken Youtube Rondleiding Foto's Contact Portretten Over
Monarchie is meer dan een staatsvorm. Ze maakt ons bewust van onze eigen afkomst.
Vorsten van toen en nu, de overeenkomsten en het grote verschil.   Hortense de Beauharnais was de eerste koningin van Nederland. Getrouwd met Lodewijk Napoleon, broer van de keizer. Ze vond Nederland een bekrompen, naar en saai land, met loodgrijze luchten en dito mensen. Ze verafschuwde haar paleis op de Dam, die notabene speciaal voor haar was ingericht. Ze stond mijlenver van de Nederlandse bevolking. Koningin Beatrix wilde toen ze de troon en de kroon overnam van haar moeder afstand nemen van de stijl van Juliana. Ze koos haar eigen weg. Dat betekende ook meer afstand tot de bevolking. Maar in de nadagen van haar regeringsperiode lijkt ze toch weer in de voetsporen van haar moeder te treden. Ze bakt een appeltaart samen met een meisje met een verstandelijke beperking. Ze schenkt koffie in voor bejaarden. Ze schildert een buurthuis. Ze staat dichter dan ooit bij de Nederlandse bevolking. En ze is vooral koningin voor alle Nederlanders. Boeiend om te zien en te horen hoe vorsten van vroeger en nu hun taken opvatten. Hoe hun relatie was en is met de Nederlanders. Ik laat het graag aan bod komen tijdens mijn presentaties over royals.
over deze site over deze site
NIEUWS EN SERVICES OVER KONINGSHUIZEN Informatie nodig over leden van een koninklijk huis? Op de hoogte blijven van het royalty-gebeuren in binnen- en buitenland? Of zoekt u een presentatie, lezing of rondleiding met een koninklijk thema?
De eeuw van Juliana, een leven in vogelvlucht. Historische beelden. Koninklijke huwelijken vanaf het begin van de vorige eeuw tot vandaag. Mannen en vrouwen op de Nederlandse troon. Naar wie gaat de voorkeur? Het wel en wee bij de Oranjes. Geboorten, huwelijken en begrafenissen.
Veel gevraagde presentaties
Over